600 bioingeniører samles til kongress

NML 2013 Trondheim

Det er nå seks år siden forrige nasjonale fagkongress for bioingeniører. I 2013 (bildet) var BFI i stedet vertskap for den nordiske bioingeniørkongressen NML. Arkivfoto: Svein Arild Nesje-Sletteng

Aktuelt

600 bioingeniører samles til kongress

1. juni åpner Bioingeniørkongressen 2016. Her er alt du trenger å vite som deltaker.

Publisert

Endret

Onsdag morgen fylles Oslo kongressenter på Youngstorget av bioingeniører fra hele landet. Helse- og omsorgsminister Bent Høie åpner kongressen, og deretter går det slag i slag med foredrag, workshops og seminarer frem til fredag ettermiddag.

Da avsluttes kongressen med utdeling av posterpriser og NITO Bioingeniørfaglig institutts pris for godt gjennomført utviklingsprosjekt i et medisinsk laboratorium.

Sistnevnte pris er ny av året. Ni ulike prosjekter fra seks sykehus kjemper om heder, ære og 25 000 kroner.

Les om kandidatene her.

Største NITO-arrangement

Bioingeniørkongressen har cirka 580 påmeldte deltakere. 22 forhandlere av labutstyr har utstilling under kongressen.

Forberedelser til kongress
Pakking av vesker med kongressmateriell til de nærmere 600 deltakerne. Foto: Svein Arild Nesje-Sletteng

Inkludert forelesere, programkomiteer og sekretariat er over 800 personer involvert i bioingeniørenes nasjonale fagkongress, opplyser seniorrådgiver Marie Nora Roald i Bioingeniørfaglig institutt (BFI).

Kongressen er årets største arrangement i NITO-regi.

- Bioingeniørene holder den faglige fanen høyt, det vitner om en yrkesstolthet som jeg beundrer. At helseministeren kommer for å åpne kongressen sier sitt om bioingeniørenes posisjon i helsetjenesten, skriver NITO-president Trond Markussen i sin hilsen til kongressdeltakerne.

Kongressens app
All informasjon om kongressen er samlet i en app.

Egen kongress-app

BFI har samlet informasjon om program, forelesere, utstillere og praktiske opplysninger til deltakerne i en egen kongressapp for mobiltelefon og nettbrett.

Klikk her for å laste ned appen.

Abstraktsamlingen kan lastes ned via appen, eller direkte fra denne lenken. Samlingen inneholder omtale av de fleste foredrag, postere og frie foredrag. Abstraktsamlingen er tilpasset elektronisk bruk ved at innholdsfortegnelsen og forfatteroversikten er klikkbar.

BFI gjør oppmerksom på at det ikke deles ut trykket abstraktsamling. 

Kongressens faglige program og abstraktsamling finnes også på BFIs nettsider.

Maria Strømme om nanoteknologi

Et av innslagene det knytter seg stor forventning til, er Maria Strømmes foredrag torsdag 2. juni om «Nanoteknologi - en revolusjon innen medisinen».

Strømme er professor i nanoteknologi ved Uppsala universitet. Hun har vunnet priser for forskningen sin, og er kjent som en svært dyktig formidler.

Les mer hos Teknisk Ukeblad:

Profilintervju med Maria Strømme

Stikkord:

BFI, Bioingeniørkongressen, NITO