Fremtiden ser lys ut for bioingeniørene!

Fra redaksjonen

Fremtiden ser lys ut for bioingeniørene!

Det fristende å si til ungdommen: Løp og bli bioingeniør, så får du helt sikkert jobb!

Publisert

Endret

NYLIG HAR både Samfunnsøkonomisk analyse og Utdanningsdirektoratet forsøkt å beregne behovet for bioingeniører i fremtiden. Alle anslagene peker i retning av stor etterspørsel etter yrkesgruppen de neste 10 - 20 årene. På bakgrunn av disse tallene er det fristende å si til ungdommen: Løp og bli bioingeniør, så får du helt sikkert jobb!

SELVSAGT er man ikke garantert at det blir slik. Beregningene er basert på det vi vet i dag. Ny teknologi og uforutsette hendelser kan snu opp ned på alt. Men jeg våger påstanden at de som spår at bioingeniører blir erstattet av roboter og kunstig intelligens, har oddsene mot seg. Laboratoriene har nemlig allerede automatisert svært mye, uten at det har skapt arbeidsledige bioingeniører. De har bare fått andre oppgaver enn før.

NÅR DET ER sagt, det vil være en stor feil å lene seg tilbake og tenke at fremtiden er sikret. Trolig vil man da raskt bli akterutseilt i arbeidsmarkedet. Bioingeniørene må være frempå og holde kompetansen sin oppdatert.

ET INTERESSANT spørsmål er hva som vil skje med lønnsnivået hvis det er stor mangel på bioingeniører. Markedslogikk tilsier at lønna da skal opp.

Les også:

Ny rapport spår kraftig økning i behovet for bioingeniører

Droner kan fly prøver mellom Oslo-sykehusene

Stikkord:

Arbeidsliv