Riktige sko ga helsegevinst – og pris på NML-kongressen i Helsinki

Dordi Anne Noem og Tove Hvassing med posteren på nordisk bioingeniørkongress i Helsinki i begynnelsen av oktober. Foto: Hege Smith Tunsjø

Folk

Riktige sko ga helsegevinst – og pris på NML-kongressen i Helsinki

Tove Hvassing og Dordi Anne Noem fra Nordlandssykehuset fikk prisen for beste frie foredrag på den nordiske bioingeniørkongressen.

Publisert

Endret

Annethvert år samles nordiske bioingeniører på NML-kongressen. NML 2017 ble arrangert i Helsinki, 5. - 7. oktober, og der gjorde to norske bioingeniører suksess med et foredrag om sko.

Tove Hvassing er leder for preanalytisk enhet ved Nordlandssykehuset. Sammen med Dordi Anne Noem fortalte hun om de overbevisende resultatene av et prosjekt om riktige arbeidssko for å ta vare på helsen til medarbeiderne. Bruk av gode arbeidssko, og i noen tilfeller spesialtilpassede såler, har resultert i redusert sykefravær og mindre plager hos personalet. Nå betaler sykehuset for ordentlige arbeidssko til alle som jobber på laboratoriet.

For ett år siden lagde Bioingeniøren en reportasje om skoprosjektet. Her kan du lese den:

Riktige sko gir stor helsegevinst

Etter et svært engasjerende foredrag, var det stor interesse for skoprosjektet. Bioingeniører fra hele Norden flokket seg rundt posteren fra Nordlandssykehuset for å prøve Hvassings og Noems medbrakte arbeidssko.

- Det var artig at vi vant, sier Hvassing, som har fått henvendelser om arbeidssko fra andre sykehus etter kongressen.

Hun svarer gjerne på spørsmål om skoprosjektet, forteller hun.

Vil du vite mer om skoprosjektet ved Nordlandssykehuset? Tove Hvassing kan kontaktes på e-post: Tove.Hvassing@nlsh.no

Stikkord:

Arbeidsliv, NML, Nordlandssykehuset