Koronapandemien: Nå har i alt 245 bioingeniører meldt seg som beredskapspersonell

Illustrasjon: iStock

Aktuelt

Koronapandemien: Nå har i alt 245 bioingeniører meldt seg som beredskapspersonell

Publisert

Endret

Tidligere i år lanserte Helsedirektoratet et register over personell med helsefagutdanning, som ikke jobber ved sykehus eller i kommunene, og som ønsker å bidra ved behov under Covid-19-pandemien.

I begynnelsen av april skrev Bioingeniøren at 165 bioingeniørutdannede hadde registrert seg, av totalt 3200 helseutdannede i registeret. Nå skriver Sykepleien at det totale antallet registrerte har økt til cirka 6500.
Av dem er 245 bioingeniører. Disse kan bli bedt om å stille til tjeneste hvis koronasituasjonen skulle forverre seg igjen og sykehus og kommuner trenger hjelp.

Avdelingsdirektør for personell og godkjenning i Helsedirektoratet, Randi Moen Forfang, sier til Sykepleien at beredskapsregisteret skal bestå i ett til to år. Det kan også være aktuelt å beholde et slikt nasjonalt beredskapsregister etter at koronapandemien er over, med tanke på andre kriser som kan oppstå.

Her kan du registrere deg som beredskapspersonell

Les også:

NITO vil ha bioingeniører over 65 år ut av frontlinjen: Risikoen for alvorlig forløp av Covid-19 øker med alderen. BFI har 200 yrkesaktive bioingeniører over 65 år, og ønsker at arbeidsgiverne gjør særlige risikovurderinger knyttet til denne gruppen. (nito.no)

Stikkord:

Arbeidsliv, Coronavirus, COVID-19