BFI støtter Danske Bioanalytikeres lønnskamp

Streikeklare bioanalytikere

Bioanalytikere i Aalborg er klare for streik, hvis forhandlingene ikke kommer i mål. Foto: dbio-Nordjylland

Aktuelt

BFI støtter Danske Bioanalytikeres lønnskamp

Bioingeniørfaglig institutt har sendt en støtteerklæring til sin danske søsterorganisasjon.

Publisert

Endret

Sammen med titusener av andre offentlig ansatte, går danske bioanalytikere ut i streik hvis det ikke blir enighet i tarifforhandlingene for offentlig sektor. Opprinnelig var det varslet konflikt fra og med 4. april. Den fristen er nå forskjøvet, og det pågår forhandlinger hos riksmekleren – eller forligsmanden, som det heter i Danmark.

Hvis partene ikke blir enige, vil det trolig bli streik fra og med 22. april.

Arbeidsgiverne i staten, regionene og kommunene har varslet lockout av 440 000 offentlig ansatte hvis streiken blir en realitet. Blir det konflikt med både streik og lockout, vil store deler av samfunnet lammes fra og med 28. april. Det kan gi regjeringen grunn til å stanse konflikten med tvungen lønnsnemnd.

Kritiserer lockout-trusselen

I støtteerklæringen kritiserer BFI arbeidsgiversidens bruk av lockoutvåpenet. Staten bruker sin makt til å true de offentlig ansatte med en omfattende lockout, samtidig som den også sitter med makten til å stanse konflikten med tvungen lønnsnemnd.

- Det er ikke en riktig måte å ta vare på sine ansatte og sine innbyggere. En lockout kommer til å ramme hele Danmark negativt, skriver fagstyreleder Rita von der Fehr, og fortsetter:

- NITO BFI støtter Danske Bioanalytikeres krav om en lønnsutvikling som er på lik linje med de privat ansatte. Forholdene for de offentlig ansatte henger sammen med kvaliteten på tjenestene til innbyggerne. Danske Bioanalytikere og deres kollegaer på offentlige arbeidsplasser fortjener en arbeidsgiver som verdsetter deres innsats, og danske borgere fortjener god kvalitet på sin offentlige sektor.

Les også:

Danske Bioanalytikere forbereder seg på storkonflikt

Stikkord:

Danmark