Mest lest på bioingenioren.no i 2016

Medaljer

Illustrasjon: iStockphoto

Aktuelt

Mest lest på bioingenioren.no i 2016

Her er artiklene som fenget flest lesere i året som gikk. Fikk du med deg alle?

Publisert

Endret

2016 var året da Bioingeniøren for alvor trappet opp den digitale satsingen. 26. april lanserte vi ny og mobiltelefon-vennlig nettside. Vi har også fått langt bedre muligheter enn vi tidligere hadde til å kartlegge hvordan leserne bruker bioingenioren.no. Så uten mer om og men - her er fjorårets mest leste artikler på nett.

Topp 10 på bioingenioren.no

1. Bakteriefloraen i tarmen - kunnskap og myter

Tarmens betydning for helsa er et tema som engasjerer svært bredt. Denne populærvitenskapelige kronikken, skrevet av professorene Ørjan Olsvik og Tore Midtvedt, slo an langt ut over bioingeniørenes rekker og ble fjorårets suverent mest leste sak.

2. Riktige sko gir stor helsegevinst

Det nære og hverdagslige fenger. Og hva er mer nært og hverdagslig enn det man går rundt med på beina hver dag på laben? Artikkelen om Nordlandssykehusets skoprosjekt tok en klar andreplass.

3. Dott på avveie

Her slår effekten av sosiale medier og viral spredning inn for fullt. Historien om en morsom forsnakkelse på blodbanken ble første gang publisert i Lett på laben-spalten i 2013. Takket være Facebook ble den en klikkvinner tre år senere.

4. Ingen kø på lab

Nært, praktisk og noe svært mange kan kjenne seg igjen i - historien om dette effektiviseringsprosjektet ved patologiavdelingen på St. Olavs Hospital oppfyller alle disse kriteriene. Og på toppen av det hele er det en gladnyhet om et prosjekt som lyktes.

5. Rekordhøye søkertall: 499 fikk tilbud om bioingeniør-studieplass

At denne vakte oppmerksomhet like før studiestart, er vel nærmest selvsagt.

6. Her jobber alle med like stø hånd

Nok et prosjekt ved patologiavdelingen på St. Olavs som fanget lesernes interesse. Nå er det bevist - bioingeniører gjør makrobeskjæring med minst like god kvalitet som LIS-leger.

7. Beinhard kritikk av norsk laboratoriekodeverk

Norsk laboratoriekodeverk er utilstrekkelig, ustrukturert og fullt av feil, ble det hevdet. Mange var interessert i å lese mer om den saken.

8. Gode grunner til å droppe hanskene!

Bioingeniør Kari van den Berg skrev om hanskebruk ved venøs blodprøvetaking, en artikkel som også fanget interessen til andre yrkesgrupper innen helsetjenesten.

9. Bioingeniørkongressen på 5 minutter

1. - 3. juni arrangerte BFI nasjonal kongress i Oslo. Denne artikkelen oppsummerer arrangementet i tekst - og ikke minst - bilder.

10. Ber helsepersonell ta hemmelige blodprøver til fosterscreening

På tampen av 2016 ble det kjent at et belgisk gentestfirma forsøker å rekruttere norsk helsepersonell - inkludert bioingeniører - til å ta blodprøver av gravide i det skjulte. Firmaet tilbyr screening som ikke er tillatt i Norge.

Også populært

I tillegg bør det nevnes at artikkelen fra januar 2016, om labassistent Miriam (19) i Kirkenes som er laboratoriets fremtidshåp, fikk svært gode lesertall på Bioingeniørens gamle nettside.

Vi har også sett en svært gledelig utvikling når det gjelder stillingsannonser i 2016, noe som er viktig for Bioingeniørens økonomi. Trafikken på bioingenioren.no/jobb har økt kraftig, trolig blant annet takket være nye og mobilvennlige nettsider.

Leser på mobilen

Cirka 60 prosent av bruken av bioingenioren.no skjer nå via en mobiltelefon, mens nettbrett bare utgjør ti prosent. Datamaskinen er imidlertid fortsatt viktig, det er derfra de lengste leserøktene skjer.

Sosiale medier - i praksis Facebook - er bioingenioren.no sin viktigste kilde til trafikk, fulgt av nyhetsbrevet som sendes til de aller fleste BFI-medlemmer. Frekvensen på nyhetsbrevet er nettopp økt - fra 10 til 17 utsendelser i året.

Cirka 60 prosent av de som besøkte bioingenioren.no i fjor er under 45 år. Over 80 prosent av leserne er kvinner.

Følg Bioingeniøren i sosiale medier:

Facebook

Twitter

Instagram

Stikkord:

Sosiale medier, Tidsskriftet Bioingeniøren