Bioingeniøren fyller 50!

Til venstre: Fysiokjemikeren (1966). Til høyre: Bioingeniøren (2016).

Til venstre: Fysiokjemikeren (1966). Til høyre: Bioingeniøren (2016).

Fra redaksjonen

Bioingeniøren fyller 50!

Det er jubileumsår i Bioingeniøren i 2016. I april er det 50 år siden den første utgaven av «Fysiokjemikeren» lå i postkassene til noen hundre medlemmer av Norsk Fysiokjemikerforbund. Det skal så klart feires! 

Publisert

Endret

Vi kommer ikke til å ta av med sjampanje og kanapeer, slik mange 50-åringer gjør, men i april – nøyaktig 50 år etter – skal vi sende ut et jubileumsnummer. I det skal vi trekke linjene tilbake til den første, ganske så beskjedne trykksaken som besto av 12 A5-sider i sort/hvitt.

På forsiden var det plassert et stort spørsmålstegn. Redaksjonen ønsket at leserne skulle utforme forsiden og de utlyste konkurranse. Resultatet, som blant annet besto av silhuetter av to kvinner som jobbet ved en laboratoriebenk, ble lansert et par måneder senere.

Siden da har forsider kommet og gått, og både størrelsen og navnet på bladet er endret. Fra å bli laget på kjøkkenbenken på kveldstid, er Bioingeniøren i dag et moderne vitenskapelig tidsskrift med flere stillinger og god økonomi.

Men det var faktisk i 1966 at den viktigste jobben ble gjort, da det unge forbundet besluttet å bruke penger og tid på å gi ut blad. Ingen vet hvor mange ulønnede timer som ble lagt ned i løpet av de 20 første årene da alt ble gjort på fritida, men få var det ikke.

All respekt til pionerene i den første redaksjonen! Og hvis noen av dem fortsatt leser Bioingeniøren: Tusen takk!

Stikkord:

BFI, Jubileum, NITO, Profesjonshistorie, Tidsskriftet Bioingeniøren