Uanstendig moteløve

Humor

Uanstendig moteløve

Som ung og motebevisst bioingeniørstudent på 70-tallet var jeg særdeles misfornøyd med den knelange hvite frakken vi måtte ikle oss på jobb. For å fiffe opp uniformen flettet jeg håret og pyntet flettene med lange, røde silkesløyfer som jeg mente passet perfekt til arbeidet på blodbanken.

Publisert

Endret

En dag skulle et par SAS-flygere bli tappet, og da tok jeg på meg lyseblå strømpebukser til ære for dem. Dessverre ble ikke flygerne så imponert over innsatsen som jeg hadde håpet.

Illustrasjon: Sven Tveit

Mitt mest kontroversielle fashionstatement var da jeg fant ut at mamelukker ville se riktig så bra ut under laboratoriefrakken. Jeg sydde meg et par med en fem centimeter bred blondekant som gikk fra kneet og nedover, pirrende synlig under frakken. På den tiden hadde jeg praksis på medisinsk avdeling, og dagens første arbeidsoppgave var å ta blodprøver av de mannlige pasientene på et seksmannsrom. Det ble riktig lystig på stua da jeg kom, så det er utvilsomt mye god medisin i mamelukker. Ledelsen, derimot, var ikke like begeistret for mitt lange undertøy. Da jeg kom tilbake til laboratoriet, ble jeg sendt sporenstreks inn på kontoret til oversøsteren. Det er første og eneste gang noen har bedt meg ta av meg underbuksene på jobb. 

Else, Vestre Viken HF

Stikkord:

Humor