Gjev pris til bioingeniørstudent

Til høsten starter Hassan Ejaz Mustafa på et masterstudium, enten i bioteknologi eller matvitenskap. Så det neste målet hans er å få en pris for beste master. Foto: Privat

Folk

Gjev pris til bioingeniørstudent

Hassan Ejaz Mustafa fikk utmerkelsen «beste bachelor» da Fakultet for naturvitenskap ved NTNU delte ut priser i juni. Han konkurrerte med studenter fra ti andre bachelorutdanninger.

Publisert

Endret

Av GRETE HANSEN, journalist

- Det var overraskende! Jeg hadde vel ikke helt forstått hva prisen gikk ut på. Det er nemlig ikke så lenge siden jeg fikk vite om nominasjonen, forteller Hassan Ejaz Mustafa (22).

Den nyutdannete bioingeniøren forteller at Lars Landrø, leder ved Institutt for bioingeniørfag ved NTNU i Trondheim, ringte ham like etter at han hadde landet i Tokyo i starten av juni. Da var han i startgropa for en toukers japanferie sammen med et par medstudenter.

Det var Landrø som nominerte ham – og det var han som tok imot prisen, i Mustafas feriefravær. Premien var et diplom – og et litografi av Håkon Gullvåg.

Tillitsvalgt og læringsassistent

I begrunnelsen for prisen står det at «Mustafa har utmerket seg ved å vise stort engasjement for studiene og for et godt studie- og læringsmiljø gjennom hele studietiden» (les hele begrunnelsen nederst i artikkelen).

- Kjenner du deg igjen?

- Tja, joda. Jeg har vel bidratt en del. Da jeg sa ja til å være tillitsvalgt for kullet mitt andre studieår, var det først og fremst fordi ingen andre meldte seg. Jeg tenkte; hvorfor ikke gjøre en innsats? Det var såpass givende og morsomt at jeg sa ja takk til vervet året etter også.

- I begrunnelsen står det også at du har vært læringsassistent i flere emner. Hva går det ut på?

- Da hjelper man lærerne i undervisningen av et senere kull. Jeg sa ja fordi det var en fin erfaring – og fordi det er en betalt jobb. Det kommer godt med. Flere på kullet mitt var læringsassistenter.

- Og da må man ha gode karakterer?

- Jeg tror kravet er at man skal ha minst C i det emnet man underviser i, men de fleste har nok høyere karakterer. Selv ligger jeg litt over snittet. Jeg har mange B-er.

Morens ønske

Mustafa forteller at han valgte bioingeniørstudiet fordi moren hans ønsket at han skulle bli ingeniør. Han vurderte flere ingeniørutdanninger og fant ut at bioingeniørstudiet hadde minst matematikk, som ikke var yndlingsfaget - men desto mer biologi, som han likte godt.

- Jeg googlet og fant presseoppslag om at det er mangel på bioingeniører i Norge. Da er det lett å få jobb, tenkte jeg – og søkte.

Han hadde egentlig tenkt seg til OsloMet, men fant ut at det er NTNU som er virkelig STORE på ingeniørutdanning i Norge. Det passet ham bra å flytte på seg, for han hadde planer om å bli mer selvstendig.

- Jeg har ikke angret et øyeblikk verken på valg av utdanning eller by. Jeg har fått det jeg ønsket og mere til. Medstudenter, lokaliteter, lærere – jeg er fornøyd med alt. Ikke minst med lærerne. Vi studenter har god kontakt med dem og hvis vi spør om noe, får vi nesten umiddelbar respons.

Kjepphøy!

Hassan Ejaz Mustafa har søkt på masterstudier i både bioteknologi og matvitenskap – på NTNU – og regner med å starte på et av dem til høsten. I tillegg har han søkt en del bioingeniørstillinger som han venter svar på, for han vil jobbe ved siden av studiene. Og han har satt seg et optimistisk mål for de neste to årene.

- Målet da jeg begynte på bachelorutdanningen var et karaktersnitt på B. Det klarte jeg. Det neste får være en pris for beste master. Såpass kjepphøy må jeg få lov til å være i dag, gliser han.

Mustafa viser til meget gode faglige resultater og har vært tillitsvalgt for sitt kull de siste to årene.

Studenten har også vært læringsassistent i flere emner, blant annet i områdeemnet innenfor medisin og helse. Mustafa har representert sitt studieprogram på utmerket vis med stort engasjement, evne og vilje til god veiledning av studenter.

Mustafas bidrag, både i selve undervisningen, og i saker viktige for studie- og læringsmiljø har vært en styrke for fagmiljøet og har bidratt til bedre opplevd kvalitet for hans medstudenter og for framtidige studenter på Bachelor i bioingeniørfag.

Stikkord:

Bioingeniørstudent, NTNU