Bioingeniørene ved sykehuset i Molde kan ta en del av æren for den nye «Mission: Impossible»-filmen

Bioingeniørene på mikrobiologi i Molde analyserte covid-prøvene fra innspillingen av "Mission: Impossible 7". Foto: Privat.

Folk

Bioingeniørene ved sykehuset i Molde kan ta en del av æren for den nye «Mission: Impossible»-filmen

Og nylig fikk de en velfortjent belønning – en spesialvisning av filmen.

Publisert

Endret

Av Svein A. Liljebakk

Høsten 2020, mens covid-tallene steg og antall prøver gikk til værs, fikk bioingeniørene på mikrobiologi i Molde en ekstra utfordring i fanget. Scener til den sjuende filmen i «Mission: Impossible»-serien, med Tom Cruise i hovedrollen, skulle spilles inn i Romsdalen.

Dermed fikk laben i Molde en haug med covid-prøver fra filmteamet, i en periode hvor de allerede var presset. Det kom mange prøvekonvolutter merket «MI URGENT», og forståelsen for at det norske helsevesenet ikke prioriterer en filminnspilling foran andre pasienter var ikke helt på plass.

- Vi måtte bruke litt tid på å forklare hvordan ting fungerer her, forteller Astrid Bell.

Men bioingeniørene kom seg gjennom både denne og andre travle perioder under pandemien, og filmen hadde premiere i sommer og fikk strålende anmeldelser.

Astrid Bell gikk i bresjen for å få til en egen visning av filmen for bioingeniørene. Foto: Privat

Mens det stod på som verst på laben i Molde, fikk Bell ideen om å gjøre noe hyggelig for alle kollegene. I nærmere to år samlet hun på flaskepanten fra seksjonen, for å kunne leie en hel kinosal slik at bioingeniørene kunne samles og se filmen de hadde bidratt til. NITO Møre og Romsdal spanderte snacks og drikke, og torsdag 31. august stod Molde kino klar for bioingeniørene – med rød løper.

- En fantastisk opplevelse og en skikkelig vitamininnsprøyting for alle ansatte, som vi tar med oss inn i høsten med tilsyn og siste finish for å bli akkreditert, sier Bell.