Dempet feiring og puljevis kakeservering

Puljevis kakeservering i Ålesund. Foto: Privat

Folk

Dempet feiring og puljevis kakeservering

15. april er den internasjonale bioingeniørdagen. Dagen da bioingeniørene går ut for å fortelle om yrket og inviterer folk inn på laben for å se. I år var det selvsagt ikke mulig.

Publisert

Endret

Bioingeniørfaglig institutt måtte droppe planene om sykehusbesøk med "NITO-bilen" og legge vekk alle pakkene med materiell til stands. Men buttons med den populære super-bioingeniøren, tegnet av Bioingeniørens mangeårige tegner Sven Tveit, ble sendt ut.

Super-bioingeniøren på button og kake. Foto: Privat

- Som en følge av den pågående koronaepidemien har bioingeniørenes betydning og rolle i helsevesenet blitt åpenbar for mange, særlig når det gjelder smittsomme sykdommer, sier Rita von der Fehr, leder av BFIs fagstyre.

Ut fra mediedekningen de siste ukene, kan det faktisk se ut som flere nå har fått med seg hva bioingeniøryrket går ut på.

- Bioingeniørdagen og den pågående koronakrisen er også en påminnelse om at vi trenger flere bioingeniører. 15. april er også søknadsfristen for høyere utdanning, og jeg håper at enda flere unge vurderer bioingeniøryrket. Det er alltid bruk for bioingeniører. Det er et fag i kontinuerlig utvikling, det er en vitenskap for framtida som ivaretas her og nå, og som endres etter hvert som innovasjon viser veien, sier von der Fehr til nito.no.

Kledd for påskeeggjakt. Foto: Privat

Feiring på forskudd i Ålesund

Selv om markeringene av dagen er sterkt begrenset i år, er det noen arbeidsplasser som har sendt oss bilder fra dagen. Evy Bakke fra Ålesund sjukehus skriver følgende:

Vi i Ålesund fikk innvilget å feire dagen litt på forskudd, da vi var usikker på hvordan situasjonen ville være etter påske, med tanke på viruspandemien. Vi hadde en rolig periode da og tenkte å gjøre som en klok mann ved navn Ingvard Wilhelmsen rådet oss til; sov ut og spis godt, vær slik forberedt,- det nytter ikke å bekymre seg i forkant.

Våre kjekke sjefer kledde seg for anledningen og laget quiz og artig påskeeggjakt,- alt utført i tråd med anbefalinger fra FHI. På grunn av begrensninger på hvor nært vi kan oppholde oss sammen ble det spist kaker hele dagen omtrent, puljevis.

"Brillefint" på bioingeniørdagen på Lillehammer. Foto: Privat

Fikk briller til vern

Astrid Gording skriver: På Lillehammer har vi hatt tilfeller der bioingeniører har måttet ut i karantene på grunn av manglende briller eller visir. Vi spurte vår lokale optikerforretning Brillehjørnet om hjelp, og har nå fått 26 briller uten styrke. Det er til god hjelp og en flott presang på bioingeniørdagen!

Les mer om bioingeniørdagen på nito.no

Stikkord:

BFI, Bioingeniørdagen