Noklus feirer 25 år

Noklus feirer 25-årsjubileum

De ansatte i Noklus, samlet til jubileumsfeiring. Foto: Steinar Holmeset / Heidi Hansen

Folk
Folk

Noklus feirer 25 år

Over 100 Noklus-ansatte var samlet til jubileumskonferanse i begynnelsen av september.

I 1992 så Noklus dagens lys. Oppdraget var å sikre kvaliteten på laboratorieprøver i primærhelsetjenesten. 25 år senere har organisasjonen vokst seg mye større, og skal fra i år av bidra til å kvalitetsforbedre all laboratorievirksomhet i helsetjenesten, fra hjemmetjeneste til spesialistlaboratorier.

- Noklus har vært på en utrolig reise siden den spede begynnelsen: Fra den første utsendelsen, en hemoglobinkontroll, som gikk til 835 legekontor, til samme kontrollutsendelse nå i 2017, som gikk til 2503 deltakere. Mens vi tidligere har arbeidet mot laboratorier utenfor sykehusene, gleder vi oss nå til også å samarbeide med laboratorier i spesialisthelsetjenesten, sier Noklus-leder Sverre Sandberg i en uttalelse i forbindelse med jubileet.

Noklus-ansatte var samlet til jubileumskonferanse i Gdansk i begynnelsen av september. Fra venstre: Laboratoriekonsulentene Bente Nygaard (Noklus Vestfold), Anita Ellevold Olsen, Barbro Henriksen og Marianne Fagermo Kletteng (alle tre Noklus Nordland). Foto: Steinar Holmeset

Fra 5. til 7. september var de ansatte i Noklus samlet til landskonferanse i Gdansk i Polen. Under jubileumsmiddagen ble det delt ut priser og vandrepokal, skriver Noklus på sin facebookside.

Wenche Iren Bjelkarøy fra hovedkontoret i Bergen mottok hederspris for sin innsats gjennom over 20 år i Noklus.

Thea Krogvig Bjørnstad, Noklus Oppland, ble tildelt hederspris for arbeidet med Noklus sine e-læringskurs.

Årets vandrepokal gikk til Diabetesregisteret for voksne, ved Karianne Fjeld Løvaas, Geir Thue, John Cooper og Tone Vonheim Madsen. De blir hedret for sitt arbeid med å forbedre kvaliteten på behandlingen av pasienter med diabetes.

Stikkord:

Noklus