Bioingeniører fra hele Norden samles i Oslo

Det er fire år og én pandemi siden forrige kongress for hele bioingeniør-Norge. Det var i Tromsø i 2019. I slutten av april er det endelig klart for ny samling, og da er nordiske kolleger også med. Arkivfoto: Annette Larsen

Aktuelt

Bioingeniører fra hele Norden samles i Oslo

Mandag 24. april er den store dagen – da er det klart for nordisk bioingeniørkongress.

Publisert

Endret

Av SVEIN A. LILJEBAKK, ansvarlig redaktør

I tre dager vil bioingeniørene sette sitt preg på Clarion Hotel The Hub i sentrum av hovedstaden. Det er fire år siden forrige gang NITO BFI hadde et arrangement av dette formatet. Da var det nasjonal kongress i Tromsø.

- Kom på bioingeniørenes viktigste møteplass, oppfordrer fagstyreleder Kaja Marienborg.

Hun håper arbeidsgiverne sender så mange som mulig på kongress. Det er ennå ikke for sent å ta den avgjørelsen, påmeldingen er åpen helt frem til 14. april.

Bredt program

BFI lover spennende og inspirerende foredrag, informasjon om fremtidens metoder og labutstyr og enestående muligheter for nettverksbygging. Kongressen har over 700 deltakere per dag: Bioingeniører, studenter, foredragsholdere, utstyrsleverandører og andre interesserte.

Som vanlig er hver kongressdag delt inn i ulike sesjoner. Man kan altså velge å fordype seg i én foredragsrekke innen samme fagområde, eller hoppe fra fagfelt til fagfelt og få med seg litt av alt. Dessuten er det plenumsforedrag hver dag, posterutstilling og produktutstilling.

Fortjener litt ekstra

Marienborg forteller at BFI også har invitert gjester – politikere, ledere fra helseforetak og private laboratorier og ledere av faglige interesseorganisasjoner. Og NITOs hovedstyre vil selvsagt være på plass.

- Etter å ha stått på gjennom pandemien fortjener bioingeniørene en kongress med «det lille ekstra». Målet vårt er å gi dem det, sier fagstyreleder Marienborg.

Mange har jobbet hardt og lenge med kongressen, og nå er de i innspurten med forberedelsene. Marienborg understreker hvor viktig det har vært at bioingeniørene har hele NITOs organisasjon i ryggen når et så stort arrangement skal planlegges og gjennomføres.

Plenumsforedrag under kongressen

  • Håvard Danielsen, professor og leder, Institutt for kreftgenetikk og informatikk, Oslo universitetssykehus: Using artificial intelligence in cancer diagnostics
  • Anne Spurkland, professor – molekylær immunologi, Universitetet i Oslo: The Covid-19 pandemic: What have we learned about our biological and societal immune defenses?
  • Andreas Dypvik Landmark, seniorforsker, SINTEF: Do we have a sustainable healthcare system?
  • Erlend Grønningen, president, Leger uten grenser i Norge: Antibiotic resistance in conflict areas

Informasjon om kongressen, program og påmelding

Les mer om foredragene på nito.no

Stikkord:

BFI, Bioingeniørkongressen, NITO, NML