Bytter jobb, går opp i lønn

Thea Frøyen har sagt opp på Haukeland og skal begynne i ny jobb ved et privat sykehus. Foto: Privat

Aktuelt

Bytter jobb, går opp i lønn

Thea Frøyen gjør et hopp som tilsvarer en hel, ekstra månedslønn når hun snart begynner i ny jobb.

Publisert

Endret

Av SVEIN A. LILJEBAKK, ansvarlig redaktør

Hun fullførte bioingeniørutdannelsen i 2017 og har siden jobbet på Haukeland universitetssjukehus, hvor hun også har vært tillitsvalgt for NITO. Men nå sier hun takk for seg og går til Betanien sykehus AS i stedet.

Betanien er et privat sykehus, eid av en stiftelse som er opprettet av Metodistkirken. Sykehuset får oppdraget sitt fra Helse Vest.

For Frøyen betyr jobbskiftet et solid lønnshopp, noe som fikk betydning for avgjørelsen hennes. Et sted mellom 35 000 og 40 000 kroner mer i året er mye penger for en ung bioingeniør.

Ingen lønnssamtaler

Frøyen ble nylig intervjuet av NRK Dagsrevyen, i et innslag hvor NITO advarte om stort arbeidspress og mangel på bioingeniører. Hun er ikke i tvil om at offentlige sykehus betaler bioingeniørene sine for dårlig for innsatsen de legger ned.

En konsekvens av dette systemet er at fagstillinger med mer ansvar blir mindre attraktive. Bioingeniører vil ikke forlate grunnstillinger i turnus, for da forsvinner turnustillegget.

Frøyen er også kritisk til mangelen på lønnssamtaler. Bioingeniører skal ha mulighet til lønnssamtaler, det følger av overenskomsten mellom Spekter og SAN. Hun mener det er etablert en kultur for at bioingeniører i grunnstilling ikke trenger lønnssamtaler.

- Jeg har aldri fått tilbud om lønnssamtale, og det er ikke så lett å spørre om det, sier hun.

Les også:

«Vi sliter veldig med å få tak i folk»

SSB: Bioingeniører hadde i gjennomsnitt 46 550 kroner i månedslønn i 2021

 

Stikkord:

Arbeidsliv, Lønn