Det blir en annerledes «bioingeniørdag»

Bioingeniører på Kysthospitalet under fjorårets feiring. Også i år gir BFI støtte til kake. Foto: Privat

Aktuelt

Det blir en annerledes «bioingeniørdag»

- Jeg håper flest mulig har tid og mulighet til å feire bioingeniørdagen 15. april – om enn i andre og mer moderate former enn til vanlig, sier BFI-leder Lisa Husby.

Publisert

Endret

- På grunn av pandemien oppfordrer vi til ingen stands, ingen fysiske møter med foredrag, men feir gjerne digitalt, spis kake, gi støtte og oppmuntring til hverandre, sier Husby.

Buttons

Hun forteller at BFI hadde fått mange søknader om støtte til ulike arrangementer før 12. mars, da de strenge koronatiltakene ble igangsatt.

Følg med på nett og sosiale medier og husk å lik og del sånn at så mange som mulig blir oppmerksomme på dagen og yrkesgruppen, sier Lisa Husby.

- Vi kommer til å gi støtte til kakefeiring der det er fysisk mulig, men vi får ikke sendt ut standspakkene som var laget spesielt for anledningen. De skal vi bruke til neste år. I tillegg har vi besluttet å sende ut buttons som en oppmerksomhet til alle bioingeniørene som står på for fullt om dagen. De har en kul illustrasjon og kan festes på uniformen, sier Husby.

Relevant tema

- Temaet for årets bioingeniørdag er – som i fjor – «ikke smittsomme sykdommer». Kanskje ikke så relevant akkurat nå?

- Jo det er det faktisk. Det er nettopp mennesker med hjerte- og karsykdommer, KOLS og diabetes som er i risikogruppen og som kan bli hardest rammet av Covid 19.

Lik og del!

BFI hadde opprinnelig planlagt å reise rundt med «NITO-bilen» i Oslo-området og besøke en del av sykehusene. Det blir det ikke noe av.

- Men vi kommer til å være synlige digitalt 15. april. Det sendes ut en bildekavalkade som de som vil kan bruke internt - og det blir feiring på Facebook. Følg med og husk å lik og del sånn at så mange som mulig blir oppmerksomme på dagen og yrkesgruppen, sier Husby.

 

Stikkord:

BFI, Bioingeniørdagen