Tirsdag kan bioingeniører i Helse Bergen og Oslo universitetssykehus gå ut i streik

SAN og Spekter møtes til mekling mandag 23. september. Illustrasjonsfoto: iStockphoto

Aktuelt

Tirsdag kan bioingeniører i Helse Bergen og Oslo universitetssykehus gå ut i streik

112 bioingeniører, ingeniører, radiografer, farmasøyter og jordmødre er klare til å streike fra tirsdag 24. september, hvis ikke meklingen mellom SAN og Spekter fører frem.

Publisert

Endret

Før sommerferien ble det brudd i lønnsforhandlingene mellom NITO og Spekter i Helse Bergen, Oslo universitetssykehus og Helse Møre og Romsdal.

Mandag 23. september møtes SAN Helse og arbeidsgiverforeningen Spekter hos Riksmekleren. SAN er sammenslutningen som NITO forhandler gjennom. Forhandlingsfristen er satt til midnatt. Hvis partene ikke blir enige, blir det streik tirsdag morgen.

Brynhild Asperud er leder av NITO Spekter. Hun mener at arbeidsgiversiden ikke respekterer tariffavtalen.

- Vi sakker akterut i lønnsutviklingen sammenliknet med grupper med like lang utdanning. Erfaringen vår og kompetansen vi sitter på blir ikke verdsatt av arbeidsgiver. Vi mener blant annet at dersom man har tatt relevant etterutdanning, skal det gi lønnsøkning. Vi ser gjentatte eksempler på at erfaring og kompetanseheving ikke verdsettes, sier Asperud i en pressemelding.

SAN Helse omfatter NITO, Den norske jordmorforening og Norges Farmaceutiske Forening. Ved Oslo universitetssykehus er 71 NITO-medlemmer, to fra jordmorforeningen og ett medlem av farmasøytene tatt ut i første streikepulje. I Helse Bergen skal 36 NITO-medlemmer og to fra jordmødrene legge ned arbeidet hvis det blir streik 24. september.

Ved en eventuell opptrapping kan en streik bli utvidet til flere helseforetak, forteller Birgithe Hellerud, leder av SAN.

Lurer du på hva det å streike innebærer? Les mer her:

Hva gjør du hvis du blir tatt ut i streik?

Det er streik på arbeidsplassen din, men du er ikke tatt ut. Hva gjør du? Les om det her:

Kollegene mine streiker - hva gjør jeg? Kan jeg bli permittert som følge av streik?

Stikkord:

Lønn, NITO