SAN og Spekter ble enige, streiken avverget

SANs leder, Birgithe Hellerud, og leder av NITOs tariffutvalg for Spekter-området, Brynhild Asperud, hos Riksmekleren. Foto: SAN

Aktuelt

SAN og Spekter ble enige, streiken avverget

- Arbeidsgiver har kommet oss i møte på viktige punkter, sier Brynhild Asperud, leder for NITOs tariffutvalg for Spekter-området.

Publisert

Endret

SAN og Spekter møttes til mekling kl. 10.00 mandag 23. september, etter at det ikke ble enighet i lønnsoppgjøret for NITO-medlemmene ved Oslo universitetssykehus, Helse Bergen og Helse Møre og Romsdal. Kl. 02.00 natt til tirsdag 24. september kunne Riksmekleren legge frem et forslag som begge partene aksepterte.

Avtalen

For Oslo universitetssykehus og Helse Bergen er det nå blant annet fremforhandlet en minstelønn på 497 000 kroner for bioingeniører i grunnstilling med ti års ansiennitet. For Helse Møre og Romsdal er det fremforhandlet en minstelønn på 495 000 kroner ved seks års ansiennitet.

Full oversikt over prosentvise tillegg, minstelønnssatser og annet innhold i avtalen som er inngått finnes i Riksmeklerens møtebok.

- Stor jobb gjenstår

- Arbeidsgiver har kommet oss i møte på viktige prinsipielle punkter knyttet til lønnsmodellen og organisasjonsfriheten. Dermed var det til slutt mulig å komme til en løsning, sa Brynhild Asperud til NITOs nettsider etter at det var klart at det ikke blir streik.

Hun la også til at det gjenstår en stor jobb frem mot hovedoppgjøret i 2020.

- Vi er fornøyd med at vi med Riksmeklerens hjelp kom fram til en løsning med SAN/NITO, slik at det ikke blir streik i sykehusene. Resultatet er i tråd med normen fra frontfaget, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten, i en pressemelding.

Les også:

Hva ble SAN og Spekter enige om i meklingen? (nito.no)

Stikkord:

Lønn, NITO