Studenter på kongress: Vi er framtida – lytt til oss!

Kristin Sørby og Johanne Liverød Stensheim deltar på studentforum i Firenze. Her på plenen foran kongressbygningen. Foto: Grete Hansen

Aktuelt

Studenter på kongress: Vi er framtida – lytt til oss!

- Siden vi er studenter og ikke er ferdig formet inn i yrket ennå, kan vi bidra med nye øyne og friske løsninger, sier Kristin Sørby.

Publisert

Endret

- Derfor må den eldre garde høre på oss. Vi ønsker bedre kommunikasjon mellom de som kan faget - og oss som skal lære det, sier Johanne Liverød Stensheim.

Kommunikasjon og ledelse

Sørby og Stensheim er begge andreårs bioingeniørstudenter ved Universitetet i Tromsø – og de representerer BFI og NITO Studentene på studentforum under IFBLS’ verdenskongress i Firenze. Sørby er i tillegg studentrepresentant i BFIs rådgivende utvalg for utdanning.

Om lag 30 studenter fra mange kanter av verden møtes på kongressen – blant annet for å diskutere kommunikasjon og ledelse.

- Det er det overordnede temaet som IFBLS har gitt oss. Det har vært fine diskusjoner, alle er veldig åpne og nysgjerrige på hverandre, sier Sørby.

- Men vi er forskjellige. Vi fra Norden mener for eksempel at studenter godt kan lære erfarne bioingeniører noe, ja at vi til og med kan veilede lederne som skal ta imot nyutdannede bioingeniører. Studenter fra en del andre mer hierarkisk oppbygde kulturer har problemer med å forstå at det er mulig, forteller Stensheim.

Varierende foredrag

Studententforumet har fått i oppgave å lage en film som skal vises på IFBLS’ generalforsamling onsdag. Innholdet er sprekt - og foreløpig hemmelig, forteller de to Tromsø-studentene.
De har rukket å få med seg noen faglige foredrag også.

- Jeg synes kvaliteten har vært veldig varierende. De fleste har vært litt for korte og overflatiske, mener Sørby.

- Enig. Det er mange interessante temaer, men foredragsholderne forteller stort sett om resultatene fra forskningen sin. De løfter den ikke opp og de ser ikke framover. Det skulle jeg ønske de hadde gjort, sier Stensheim.

Kristin Sørby og Johanne Liverød Stensheim skriver artikkel om studentforum til Bioingeniøren nummer 8. I den skal de blant annet forteller om filmen de lager til generalforsamlingen.

Stikkord:

BFI, International Federation of Biomedical Laboratory Science (IFBLS), Kongress, Student, Utdanning