Bli kjent med Liv

Kjersti Marie Hjelle er bioingeniør og skaperen av Lab-Liv. Foto: Grete Hansen

Folk

Bli kjent med Liv

Lab-Liv er navnet på Bioingeniørens nye spalte. En tegneseriestripe som skal glede leserne i tida framover. Og bak står en bioingeniør på Rikshospitalet.

Publisert

Endret

Sykepleierne har sin Tegnehanne, nå får bioingeniørene sin Lab-Liv. En bebrillet, lyshåret, ung dame som skal dele lab-livets gleder og sorger med leserne.

- Hvem er Lab-Liv?

- Hun er gjennomsnittsbioingeniøren som stadig har utfordringer med instrumenter og med dårlig sykehusøkonomi. Vi får ikke vite hvor hun jobber eller i hvilket fagfelt, men jeg håper at de aller fleste bioingeniører likevel vil kjenne seg igjen, sier Lab-Livs mor, Kjersti Marie Hjelle (30).

Hjelle jobber i full stilling som bioingeniør ved Avdeling for patologi ved Oslo universitetssykehus Rikshospitalet, men bruker altså mye av fritida si sammen med papir, blyant, lerret og maling. Det var sjefen hennes som tipset redaksjonen. Hun kunne fortelle at de stadig fant gule lapper rundt om på laboratoriet med morsomme tegninger.

- Jeg har tegnet siden jeg var liten. Det er den store hobbyen min. For tiden tar jeg helgekurs på Nydalen kunstskole for å videreutvikle meg.

- Planer om å tegne på heltid?

- Nei, til det er jeg for glad i jobben min. Jeg liker patologi godt, kanskje først og fremst fordi det er så mange manuelle prosesser. Jeg er ikke fremmed for å skifte beite en gang i framtida, gjerne i retning forskning og utvikling hvis muligheten byr seg. Jeg tok en mastergrad i celle- og molekylærbiologi på Universitetet i Uppsala for noen år siden, kanskje går jeg videre den veien.

- Når man ser tegningene av Lab-Liv er det lett å tenke på Tegnehanne som er sykepleier, selv om streken er forskjellig. Har hun inspirert deg?

- Absolutt. Jeg har lest og studert Tegnehanne nøye. Hun er et forbilde, sier Hjelle.

Lab-Liv blir et fast innslag i Bioingeniøren fra og med nr. 1/2019, som har utgivelsesdato 25. januar.

Stikkord:

Tidsskriftet Bioingeniøren