Koronapandemien: Stor usikkerhet, men godt humør i Molde

Molde sykehus. Foto: Wikimedia

Aktuelt

Koronapandemien: Stor usikkerhet, men godt humør i Molde

Bioingeniørene finner kreative løsninger i gamle lokaler, men bekymrer seg for mulig reagensmangel. Slik var situasjonen tirsdag 17. mars:

Publisert

Endret

− Det er litt armer og bein her. Men alle er i godt humør, og vi opplever stor dugnadsånd, forteller Marie Aslaksen Røed, seksjonsleder Mikrobiologi Molde.

De er 29 ansatte på seksjonen. Enn så lenge er ingen syke og ingen i karantene. Per nå analyserer de rundt 200 koronaprøver daglig, men situasjonen på laboratoriet endrer seg hele tiden. Hvor mange prøver og når på dagen de kommer, forandrer seg fra dag til dag.

− En stor utfordring for oss er at vi ikke er sikret leveranser av reagenser. Vi er bekymret for at vi ikke vil klare å opprettholde tilbudet vi har i dag dersom trykket for å teste fortsetter og leveransen av reagens ikke tar seg opp, sier Aslaksen Røed.

Improviserer for å bedre smittevernet

I tillegg driftes Molde sjukehus i gamle lokaler som ikke er designet med tanke på smittevern. Aslaksen Røed skulle gjerne hatt flere avtrekk og sikkerhetskabinett, slik man har på nyere sykehus. For å møte behovet, utviser moldenserne stor kreativitet og omstillingsevne. I helgen ble prøvemottaket bygd om slik at de fikk på plass et sikkerhetskabinett.

− Jeg er stolt over driften og tilbudet som vi klarer å gi i denne veldig spesielle situasjonen, understreker seksjonslederen i Molde.

Les også:

«Alle hjelper til. Det er helt rått!»

Bioingeniører i frontlinjen

SARS-CoV-2 / COVID-19: Vi ønsker faglige bidrag

Nytt koronavirus (SARS-CoV-2): Følg utviklingen

Stikkord:

Arbeidsliv, Coronavirus, COVID-19, SARS-CoV-2, Smittevern