Bioingeniør fikk innovasjonspris

Bioingeniør Tine Hunt vant innovasjonspris i konkurranse med 40 andre kandidater. Foto: Kai Dragland, NTNU

Aktuelt

Bioingeniør fikk innovasjonspris

Tine A. Hunt har fått «Ung innovasjonspris» 2016 for arbeidet sitt med utvikling av en sensor for blodsukkermåling i sanntid.

Publisert

Endret

Sensorteknologien som utvikles av trondheimsfirmaet GlucoSet skal gjøre det lettere å holde intensivpasienter innenfor normalt blodsukkerområde. Optisk fiber føres inn i en blodåre og gir kontinuerlig avlesning av glukosenivået.

Les mer om teknologien her:

Utvikler sensor for blodsukkermåling i sanntid

Tine A. Hunt er bioingeniør fra Høgskolen i Sør-Trøndelag. Hun ble engasjert i GlucoSet i 2012, samtidig med at hun var ferdigutdannet.

«Ung innovasjonspris» går til en kvinnelig entreprenør innen teknologi og realfag. Prisen for 2016 ble delt ut under arrangementet Innovator, på Studentersamfundet i Trondheim torsdag 6. oktober. Prisen er på 200 000 kroner, skriver khrono.no.

Tine Hunt fikk prisen i konkurranse med 40 andre kandidater. I et offentlig innlegg på Facebook-siden sin takket hun alle som har støttet henne og GlucoSet.

- Dere er alle en motivasjonsfaktor til å finne frem den ekstra stå på-viljen man trenger når man stanger hodet i veggen over et problem som oppstår eller et forsøk som går galt. Denne prisen vinner jeg fordi jeg har et oppløftende og fantastisk team av venner og kollegaer rundt meg, skriver hun.

Les også:

Da Tine mistet faren på intensivavdelingen, ble hun motivert til å bli gründer (Adresseavisen)

Stikkord:

Blodsukker, Innovasjon, NTNU