Lønnsoppgjøret: SAN og Spekter møtes til mekling 23. september

Partene i lønnsoppgjøret for bioingeniørene og andre NITO-organiserte i sykehusene har frist til midnatt 23. september med å bli enige. Hvis det ikke skjer kan det bli streik. Illustrasjon: iStockphoto

Aktuelt

Lønnsoppgjøret: SAN og Spekter møtes til mekling 23. september

Før sommerferien ble det brudd i lønnsforhandlingene mellom NITO og Spekter i Helse Bergen, Oslo universitetssykehus og Helse Møre og Romsdal.

Publisert

Endret

Det ble heller ikke oppnådd enighet i de påfølgende sentrale forhandlingene mellom SAN - sammenslutningen som NITO forhandler gjennom - og arbeidsgiverforeningen Spekter. Plassoppsigelse er meldt for 8347 medlemmer i sykehusene.

Partene er innkalt til Riksmekleren mandag 23. september, for å forsøke å finne en løsning og unngå streik.

Forberedt på konflikt

- Vi jobber nå med de lokale tillitsvalgte og forbereder organisasjonen på at det kan bli streik, sier Brynhild Asperud, leder for tariffutvalg NITO Spekter.

Hun understreker at en konflikt ikke trenger å avgrenses til de tre foretakene hvor det ikke ble enighet. Alle organiserte under SAN-paraplyen, i alle helseforetak med pasientbehandling som hører til det såkalte område 10 i Spekter, kan tas ut i streik.

- Gapet er for stort

Lønnsutviklingen var årsaken til at det ble brudd i forhandlingene i år.

- Gapet er for stort mellom våre medlemmer og de som får sin lønn fastsatt gjennom sentrale forhandlinger. Vi kan ikke akseptere store lønnsforskjeller som følge av ulik fagforeningstilknytning og at arbeidsgiverne ikke følger sin egen lønnsmodell, sa Asperud til nito.no etter at forhandlingene ikke førte frem.

Les også:

Brudd i lønnsforhandlingene, oppgjøret går til mekling

Tariffnytt fra NITO Spekter (nito.no)

Stikkord:

Lønn, NITO