Stadig flere leser Bioingeniøren på nett

Bioingeniørens lesere vil fortsatt ha papir, men de ønsker også mer satsing på nett velkommen. Illustrasjon: iStockphoto

Aktuelt

Stadig flere leser Bioingeniøren på nett

Andelen som leser Bioingeniøren på nett minst én gang i måneden har økt fra 16 til 52 prosent på tre år. Det viser en fersk leserundersøkelse.

Publisert

Endret

Men papir står fremdeles sterkt blant bioingeniørene. 77 prosent av de som svarte på leserundersøkelsen er helt eller ganske enig i påstanden «Jeg foretrekker å lese fagartikler i papirutgaven av Bioingeniøren», mens 18 prosent er enig i samme påstand om nettutgaven. Noen flere (31 prosent) foretrekker å lese nyhetsartikler på nett.

Ikke helt overraskende er de unge leserne mer ivrige på nett enn de eldre. I aldersgruppa 18 – 24 år er 73 prosent innom nettutgaven minst en gang i måneden (32 prosent minst en gang i uka), mens 40 prosent av leserne mellom 55 og 64 er det.

Ikke legg ned papirutgaven!

På spørsmål om Bioingeniøren kan legge ned papirutgaven og kun satse på nett svarer ni prosent ja, mens 65 prosent sier nei. Mange synes likevel at Bioingeniøren kan ha færre og fyldigere papirutgaver og bruke nettet mer aktivt mellom utgivelsene. Bare 16 prosent sier nei til det, mens 46 prosent sier ja.

Fornøyd som det er i dag

Leserne er stort sett fornøyde med innholdet. I undersøkelsen var 12 ulike stoffområder listet opp, alt fra vitenskapelige fagartikler til produktannonser. Mange (rundt halvparten) er «fornøyd som det er i dag» med alle stoffområder. De områdene flest «ønsker mer» av, er stoff om lønn, tariff og arbeidsmiljø (44 prosent) og arbeidsplassreportasjer (42 prosent).

Troverdig og seriøst

Hele 95 prosent er helt eller delvis enig i at Bioingeniøren er troverdig og seriøs (66 prosent er helt enig). Det er enda høyere enn i undersøkelsen fra 2014. 92 prosent er enig i at bladet er et viktig medlemstilbud.

Minst lest i vest og i Oslo

Undersøkelsen viser at østlendingene er de ivrigste leserne. 59 prosent av lesere fra Østlandet utenom Oslo har lest alle de fem siste numrene, mens bare 41 prosent av leserne fra Oslo og Vestlandet har gjort det.

Les også:

Dere er på nett!

Stikkord:

Tidsskriftet Bioingeniøren