Søk om støtte til lokal markering av bioingeniørdagen

Aktuelt

Søk om støtte til lokal markering av bioingeniørdagen

15. april er den internasjonale bioingeniørdagen. Det er en gylden anledning til å synliggjøre bioingeniørene på arbeidsplassen og i lokalsamfunnet.

Publisert

Endret

Av SVEIN A. LILJEBAKK

Som vanlig kan man søke BFI om støtte til lokale markeringer av dagen. Beløpet er inntil 10 000 kroner og søknadsfristen er 25. mars. Søknadsskjema og vilkår finnes på nito.no.

Gir synlighet

- Bioingeniørdagen er viktig, fordi den gir oss en mulighet til å være synlige. «Alle» bioingeniører, både i Norge og internasjonalt, ønsker at yrket deres skal få mer oppmerksomhet. Bruk bioingeniørdagen til å synliggjøre bioingeniørene, oppfordrer Heidi Andersen, instituttleder i BFI.

Heidi Andersen, instituttleder BFI. Foto: Bjarne Krogstad

Det er mange måter å gjøre det på, for eksempel å lage stand i sykehuslobbyen - hvor man treffer både pasienter, pårørende og helsepersonell.

Andersen minner om at laboratoriet er et ukjent og spennende sted for alle som ikke jobber der til daglig. Hvorfor ikke invitere de andre yrkesgruppene på sykehuset på labbesøk i anledning bioingeniørdagen? Det går også an å ha skoleklasser på besøk, eller dra ut på en skole og fortelle om bioingeniøryrket.

- Om man velger å ha en intern feiring på laben, så er det også fint. Men legg gjerne ut et bilde på sosiale medier og bidra til å spre budskapet om bioingeniørdagen, oppfordrer Andersen.

Nasjonalt arrangement

BFI inviterer til gratis feiring av bioingeniørdagen på OsloMet, om ettermiddagen 15. april. Det er planlagt underholdning og faglige foredrag. Informasjon om arrangementet finnes på nito.no.

Temaet for årets bioingeniørdag er: «Bioingeniøren - sikrer prøveresultater du kan stole på».

Stikkord:

BFI, Bioingeniørdagen